Protjeran mrak sa ulica Drakulića, Kuljana i Ramića

Aleksandar Stojanović
Protjeran mrak sa ulica Drakulića, Kuljana i Ramića

Banjaluka - Nova javna rasvjeta protjerala je mrak sa ulica u Drakuliću, Kuljanima i Ramićima. Ove godine sistem javne rasvjete u prigradskim naseljima biće proširen novom, 5,2 kilometra dugom mrežom.

- Gradska administracija nastoji da ravnomjerno ulaže javna sredstva u sve dijelove grada, kako u gradske, tako i u prigradske mjesne zajednice. Rasvjeta koja je puštena u funkciju mnogo će značiti stanovnicima ovih naselja - kazao je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je u srijedu naveče obišao ova naselja.

Nova rasvjeta instalirana je ulici 7. februara u Drakuliću, te dijelovima ulica 11. i 15. kuljanske i u zaseoku Maleševići kod Ramića.

Predsjednik Mjesne zajednice Drakulić Željko Dojčinović kaže da su nakon godina čekanja dobili rasvjetu u dužini od 1,2 kilometra i da se nadaju da će do kraja godine biti pokriven i ostatak ulice 7. februara.

- U toj ulici žive starosjedioci ovog kraja, mahom potomci stradalih u posljednjim ratovima. Riječ je o velikoj ulici, skoro četiri kilometra sa ograncima i sada ćemo od “Elektroprenosa” tražiti stubove za rasvjetu za nastavak osvjetljenja ove ulice. Nadamo se da će do zime biti i to gotovo   - rekao je Dojčinović.

Penzionerka iz ove ulice Ljubica Đukić ističe da je veoma srećna što su poslije dugo vremena dobili rasvjetu.

- Ovdje sam provela skoro cijeli životni vijek i nedostatak rasvjete je uvijek bio problem. Bitno je da smo je konačno dobili i da će moji unuci moći bezbjedno da se igraju u ulici - rekla je Đukićeva.

Početkom godine je i na više lokacija u gornjem dijelu Starčevice postojeća javna rasvjeta zamijenjena led tehnologijom. Riječ je o ulicama: Jovana Jančića, Ognjena Price, Kosovke djevojke i Rajka Bosnića, u kojima je 130 natrijumovih svjetiljki zamijenjeno led rasvjetom, čime će se ostvariti značajne uštede u gradskom budžetu. Plan je da tokom godine led rasvjeta bude ugrađena i u Adi i Obilićevu, te nastavi naredne godine na području Kočićevog vijenca, Pobrđa, Lauša jedan i dva, Petrićevca, Motika, Drakulića, Šargovca i Zalužana.

Kada je riječ o izgradnji rasvjete u ovoj godini, za novo osvjetljenje planirano je ukupno 269.700 KM.

Projekti

Srđan Amidžić je najavio nove kilometre mreže na osam lokacija na širem području grada. Radi se o nastavku gradnje rasvjete u ulicama: Beogradska, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, kao i u kampusu, te na području Ljubačeva, Bronzanog Majdana i Rosulja.

- Za ovaj posao u toku je tender za izbor izvođača radova, procijenjene vrijednosti oko 110.000 KM - kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana