Problemi mještana ulice Nenada Kostića: Iza kamiona ostale pukotine na asfaltu

Aleksandar Stojanović
Problemi mještana ulice Nenada Kostića: Iza kamiona ostale pukotine na asfaltu

BANjALUKA - Mještani ulice Nenada Kostića u naselju Šargovac godinama se žale na brojne probleme, a najviše muke im zadaje uska i oštećena saobraćajnica, te nedostatak kanalizacione mreže u dijelu te ulice.

Ova ulica je među dužim saobraćajnicama u gradu i u njoj živi veliki broj mještana, ali, bez obzira na to, godinama nije bilo ozbiljnijih investicija i radova.

Žitelj ove ulice Dragan B. kazao je da je najveći problem to što je saobraćajnica veoma uska, što naročito stvara poteškoće kad prolazi autobus gradskog prevoza.

- Ulica je široka taman toliko da prođe autobus, pa je vozačima automobila u nekim dijelovima veoma teško da se mimoiđu, jer je put sa strane obrastao šibljem ili su velike rupe. Tako da vožnja nekad nosi velike rizike, pogotovo kad ima i pješaka na ulici - rekao je Dragan B.

Dodao je da je na pojedinim dijelovima asfalt toliko oštećen da se kida.

- Ovi problemi sa asfaltom su nastali kad je pravljen bazen za vodovod, pa su teška mašinerija i kamioni prolazili i oštetili ulicu, i od tada nije bilo većih sanacija. Trenutno, situacija nije kritična, ali teško da će asfalt izdržati zimu, jer se na pojedinim dijelovima već počeo otkidati - rekao je ovaj mještanin.

Njegov komšija Branko S. kazao je da je veliki problem i nedostatak kanalizacione mreže.

- U dijelu ulice gdje nema kanalizacije smrad je ponekad nesnosan, naročito ljeti - rekao je ovaj mještanin.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković kazao je da se nada da će bar neki problem biti riješen do kraja godine.

- Savjet je zaprimio žalbe stanovnika ove ulice, a mi smo ih proslijedili Gradskoj upravi. Iskreno se nadam da će do kraja godine biti napravljeni prvi koraci u sanaciji ove saobraćajnice - rekao je Radaković.

On je, međutim, naglasio da ova ulica nije prioritet za sljedeću godinu i da su iz Savjeta MZ već poslali prijedlog za rekonstrukciju prioritetnih saobraćajnica u ovoj mjesnoj zajednici.

Gradska uprava

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve poručuju da se rekonstrukcije ulica rade u skladu sa programom zajedničke komunalne potrošnje, a na osnovu dostavljenih prioriteta od strane mjesnih zajednica.

- Ukoliko Savjet mjesne zajednice Šargovac kandiduje sanaciju ulice Nenada Kostića kao prioritet, steći će se mogućnost da sanacija pomenute ulice bude planirana programom rada odjeljenja za 2020. godinu - rekli su iz odjeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana