Prioritet grada nova igrališta i krpljenje rupa

Ivana Kardum
Prioritet grada nova igrališta i krpljenje rupa

Banjaluka - Gradska uprava planira da izdvoji iz budžeta 120.000 KM za podršku malim projektima u svih 57 mjesnih zajednica, a predstavnici MZ kažu da je novac najpotrebniji za izgradnju igrališta, postavljanje klupa, sanaciju rupa, te rješavanje komunalnih problema.

- Mali projekti, koje delegiraju savjeti mjesnih zajednica, odnose se na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području svih naselja - rekla je načelnica gradskog Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović.

Ona je dodala da putem javnog poziva svaka mjesna zajednica može da predloži najviše dva projekta pojedinačne vrijednosti do 2.500 KM. U mjesnim zajednicama imaju različite prioritete, ali se slažu da pojedinačni iznos nije velik. Predsjednik MZ Petrićevac Zoran Savanović kaže da su se ove godine bazirali na nabavku komunalne opreme.

- Konkurisali smo za nabavku tabli za koševe na školskom igralištu. Za naše starije mještane smo tražili da u naselju bude postavljeno nekoliko klupa, kako bi imali gdje da se odmore nakon šetnje - istakao je Savanović. On je dodao da su se uklopili u ponuđeni iznos, ali su naišli na razumijevanje ljudi koji su pravili predračun, te im dali materijal.

U MZ Karanovac ističu da je najvažniji projekat snabdijevanja vodom. - Nama je već odobren projekat snabdijevanja vodom za drugu i treću visinsku zonu. Pored toga, planirali smo da asfaltiramo nekategorisane puteve - rekao je predsjednik ove MZ Boško Vuksan. Prema riječima predsjednika MZ Borik dva Drage Dragića, u fokusu je rješavanje komunalnih problema. Novom igralištu nadaju se mališani u MZ Drakulić. - Planirali smo izgradnju igrališta sa dva koša kod OŠ "Aleksa Šantić". Zadovoljni smo realizacijom ovih projekata, te smo zahvaljujući tome prethodne godine izgradili česmu kod Spomen-kosturnice - rekao je predsjednik ove MZ Željko Dojčinović.

Ovogodišnji poziv, prema najavi, trebalo bi da bude raspisan u drugoj polovini godine, a za projekte koji su odabrani po pozivu iz prošle godine Gradska uprava će u martu raspisati javnu nabavku za izbor izvođača radova.

Obilićevo jedan

U mjesnoj zajednici Obilićevo jedan kažu da njihov Savjet još nije donio odluku o tome koje će projekte predložiti. - Trenutno radimo na realizaciji drugog projekta, a to je postavljanje kamera u školi. O novom projektu ćemo raspravljati na sljedećem zasjedanju - rekao je predsjednik ove MZ Oliver Gačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana