Ponovo probijen rok za završetak ulice u Česmi

Vesna Popović
Ponovo probijen rok za završetak ulice u Česmi

Banjaluka - Proširenje i rekonstrukcija dijela centralne saobraćajnice u naselju Česma neće biti završeni, kako je ranije najavljeno, krajem ovog mjeseca, a okončanje radova se, prema najoptimističnijim procjenama gradskih vlasti, može očekivati tek u septembru.

Radovi u ulici Petra Velikog od mosta preko rijeke Vrbanje do crkve u ovom naselju počeli su sredinom aprila. Preduzeće “Kozaraputevi” trebalo je da ih okonča za 60 radnih dana, odnosno negdje početkom jula, ali se to nije dogodilo. Rok je pomjeren za 2. avgust, ali ni u tom vremenu radovi nisu okončani pa je ponovo prolongiran za kraj mjeseca. Prema potvrdama gradonačelnika Igora Radojičića, ni on neće biti ispoštovan.

- U Česmi ima puno poteškoća, tako da tu su rokovi probijeni. Izvođač bi trebalo da angažuje više radnika i mašina na terenu i to je jedan od problema. Drugi problem je stanje na samoj trasi. Imamo dosta bespravno sagrađenih objekata i situacija koje nisu bile predviđene projektom. Problem je i nivelacija terena te dvorišta koja su uz put i slično - rekao je Radojičić.

Naglasio je da bi optimistična varijanta bila ta da ovi radovi budu završeni tokom septembra.

Pokušali smo juče da kontaktiramo sa nadležnima u preduzeću “Kozaraputevi”, ali do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nismo uspjeli.

Radojičić je juče sa saradnicima obišao i kružni tok u Aleji Svetog Save, kod zgrade Osnovnog suda, čija gradnja je okončana proteklog vikenda. On je izrazio zadovoljstvo što je kompanija “Građenje Đurić” gradnju završila i prije roka od dva mjeseca. Napomenuo je da je nedaleko od te lokacije, kod Adiko banke u toku gradnja još jednog kružnog toka te da očekuje da i taj posao bude okončan u narednih 30 dana. Govoreći o planovima iz oblasti saobraćaja, Radojičić je naveo da je u toku tender za izbor izvođača radova za gradnju kružnog toka kod tržnog centra “Delta planet”, a koji sprovodi preduzeće “Putevi RS” .

- Grad priprema i projektnu dokumentaciju za kružni tok kod restorana “Sirano” na Laušu. Nadamo se da bismo do kraja godine mogli raspisati i tender za kružni tok kod ulice Isaije Mitrovića - rekao je Radojičić.

Kazao je da je jedan od dugoročnih planova grada i izgradnja kružnog toka kod Narodnog pozorišta RS.

  • Teško je reći kada bi to moglo da bude realizovano. Radi se o velikoj investiciji jer je potrebno da se grade podzemni prolazi za pješake - naveo je Radojičić.

Trotoar

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić najavio je da će u narednih 15 dana početi i izgradnja trotoara, biciklističkih staza i kanalizacije na dionici od tržnog centra “Hiperkort” u Dervišima do Zalužana.

- Zajedno sa trotoarom koji smo počeli da radimo od pružnog prelaza u Zalužanima prema Lazarevu, spajamo ovu frekventnu dionicu dugu 1.200 metara - rekao je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana