Planiran kružni tok kod “Lesnine” i trotoar do “Tropika”

Srna
Planiran kružni tok kod “Lesnine” i trotoar do “Tropika”

Banjaluka - Banjalučka Gradska uprava i preduzeće “Putevi Republike Srpske” potpisaće uskoro sporazume o izgradnji još tri nova kružna toka na staroj gradiškoj cesti, među kojima i na raskrsnici kod “Lesnine”, u nastojanju sprečavanja zagušenja u jutarnjim i poslijepodnevnim špicevima u saobraćaju.

U okviru izgradnje ovog kružnog toka, biće izgrađen i trotoar na potezu prema tržnom centru “Tropik”, čime će biti riješen dugogodišnji problem sa bezbjednim kretanjem pješaka na ovoj dionici, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Prema najavama iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, najveći kružni tok biće izgrađen na frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, uz koju će biti izgrađena i pješačka staza.

Prema planovima, drugi kružni tok biće izgrađen na ukrštanju Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, a treći na ukrštanju Ulice Branka Popovića i Puta srpskih branilaca.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je Srni da je riječ o tri nove kružne raskrsnice koje se nalaze na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka.

“Prva je raskrsnica kod žLesninež i pijace, druga kod škole žIvan Goran Kovačićž prema Trapistima i treća kod žHiperkortaž u Dervišima, odnosno na spoju sa putem prema Prjedoru”, pojasnio je Sandić.

Sandić je istakao da je raskrsnica kod “Lesnine” sigurno jedna od najfrekventnijih u gradu i da će akcenat biti na njenoj pripremi kako bi ove godine počela izgradnja.

Prema njegovim riječima, zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini raskrsnice, ove godine planirana je i izgradnja trotoara od raskrsnice kod “Lesnine” prema tržnom centru “Tropik”.

“Bez obzira na dinamiku izgradnje kružnog toka kod žLesninež, ove godine ćemo iz gradskog budžeta svakako finansirati izgradnju 200 metara nove pješačke staze i spojiti je sa već izgrađenim dijelom kod žTropikaž”, istakao je Sandić.

Grad je, prema sporazumu o izgradnji kružnih raskrsnica, obavezan da obezbijedi potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole, te da riješi imovinsko-pravne odnose.

Troškove izgradnje novih raskrsnica, budući da je riječ o magistralnom pravcu, snosilo bi preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana