Pjesmom i smijehom đaci Tehničke škole otjerali sive oblake

Ivana Kardum
Pjesmom i smijehom đaci Tehničke škole otjerali sive oblake

Banjaluka - Ni prijeteći sivi oblaci, koji su se nadvili nad Banjalukom, nisu spriječili maturante Tehničke škole da u veselju isprate jedan od najljepših perioda u životu.

U utorak uveče okupili su se ispred škole uz nezaobilaznu podršku roditelja, prijatelja i rodbine i uz trubače krenuli u svijet odraslih. Elegantna odijela i raskošne haljine prošetali su gradom do hotela “Bosna”, gdje je proslava trajala do sitnih sati. Maturanti su složno govorili da će iz školskih klupa ponijeti bezbroj uspomena i anegdota, te da su tokom srednje škole imali priliku da steknu mnogo znanja, ali i prave prijatelje.

- Sigurna sam da ću matursko veče, ali i cijelo školovanje pamtiti čitavog života kao jedan bezbrižan period, prvenstveno zbog dobrog društva i pedagoškog pristupa naših profesora - rekla je učenica Dijana Vuković koja je završila smjer optičar.

Milan Grbaš je kazao da će, osim znanja, iz školskih klupa ponijeti sjećanje na sjajne profesore i još bolje društvo.

- Zanimanje instalatera je veoma traženo, zbog čega sam se i odlučio za ovaj smjer kako bih do posla što lakše došao - rekao je Grbaš.

Pored kvalitetne nastave, neki će đaci ovaj period najviše pamtiti po danima provedenim van učionice.

- Školovanje ću pamtiti kao najljepši period života, pun zabave, izlazaka i dobrog druženja. Što se tiče samih školskih časova, nije mi u tako dobrom sjećanju - kroz smijeh je rekao tehničar elektronike Slaven Straživuk i dodao da će sljedeći korak u njegovom obrazovanju biti IT akademija.

I svi roditelji i prijatelji maturanata bili su dobro raspoloženi, a mnogi se nisu ustručavali da puste suzu radosnicu.

- Došao sam da ispratim svoju kćerku Sašku i poželim njoj i njenim prijateljima dobrodošlicu u novi, zreliji period života. Maturske pripreme smo proživljavali zajedno s njom, a zadovoljstvo što je sve dobro prošlo uprkos tremi koju je imala posljednjih par dana ne možemo sakriti - rekao je Bogdan Jotić.

Razrednica

Profesorica stručne teorijske nastave računara i programiranja Mira Savić rekla je da svaku generaciju pamti po posebnim osobinama, a sa ovom se najviše zbližila jer je bila razredni starješina.

- Maturantima bih poručila da slušaju svoje srce, ostvaruju snove, te da na putu svog obrazovanja zanemare želje drugih - istakla je Savićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana