Pjesma i igra pečat na “Nasmijane dane”

Ilijana Božić
Pjesma i igra pečat na “Nasmijane dane”

Banjaluka - Tvrđavom Kastel u srijedu naveče odjekivale su poznate pjesme hora “Vrapčići”, koji je održao tradicionalni koncert pod nazivom “Nasmijani dani”. Djeca i roditelji jednoglasno su pjevali stihove pjesama “Dvanaest godina”, “Ti i ja”, “Marina”, ali i nove hitove. Uzbuđenje i razdraganost obilježili su ovo posebno veče. Vidno zadovoljan atmosferom, rukovodilac hora “Vrapčići” Branislav Đaković kazao je da je na Kastelu bilo 3.000 posjetilaca svih generacija.

- Veče je bilo prelijepo, a najvažnija je dobra energija koja je nosila publiku. Atmosfera je bila sjajna, publika je sa nama pjevala stare i nove hitove. U prethodnih 15 godina tvrđava Kastel uvijek je bila puna do posljednjeg mjesta, što je za nas uvijek motiv - rekao je Đaković.

Naglasio je da je na bini pjevalo i igralo 70 “vrapčića” različitih uzrasta, te da je ovog puta promovisan novi album, koji nosi naziv “Tenis kraljica”, ali i novi spot pjesme “Nasmijani dani”, po kojoj je nazvan koncert.

- Gosti koncerta su bili polaznici Male pjevačke akademije, naš dugogodišnji član Teodora Barac i Mija Malešević. Publici se predstavila i Lena Kesić, učesnica mnogih međunarodnih festivala - kazao je Đaković.

Istakao je da je pokrovitelj ovogodišnjeg koncerta bila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a veliki broj ulaznica je podijeljen najmlađima u vrtićima.

Među brojnim mališanima bila je i petogodišnja Tamara Marić, koja nije skidala osmijeh sa lica pjevajući i igrajući.

- Mnogo volim da plešem, družim se sa drugom djecom i slušam pjesmice “Vrapčića”. Kartu za koncert sam dobila u vrtiću - rekla je Tamara.

Njena majka Stojanka Marić je dodala da su i ranije posjećivali ovu manifestaciju, te da je atmosfera iz godine u godinu sve ljepša.

Dječiji hor “Vrapčići” postoji već 25 godina i omogućava najmlađima da uživaju i rastu uz najljepše pjesme. Kompozitori Mladen Matović i Tihomir Preradović vrijedno pripremaju nove materijale. Do sada su “Vrapčići” objavili 16 albuma.

Nastupi u 25 gradova

Dječiji hor “Vrapčići” ove godine predstaviće projekat koji podrazumijeva 25 poklon koncerata u gradovima Republike Srpske.

- Planiramo krenuti od Novog Grada do Trebinja kako bismo zastupili sve regije. Na koncertima je olakšavajuća okolnost što publika zna i voli naše pjesme i gdje god dođemo, s oduševljenjem nas dočekuju - kazao je Branislav Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana