Pet medalja gimnazijalaca ponos najmanje metropole

Aleksandar Stojanović
Pet medalja gimnazijalaca ponos najmanje metropole

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić priredio je juče prijem za gimnazijalce, povodom uspjeha koji su postigli na Olimpijadi metropola u Moskvi, gdje su, u konkurenciji 44 grada, osvojili treće mjesto.

Uz čestitke gimnazijalcima na velikom rezultatu, Radojičić je naglasio da je prijem mali znak pažnje i odavanja priznanja njihovom radu i velikim rezultatima koje su postigli.

- Banjaluka treću godinu uzastopno učestvuje na Olimpijadi metropola u Moskvi, a ovo je prilika i da zahvalimo našim prijateljima iz ruske prestonice koji nas svake godine pozivaju na ovo prestižno takmičenje. Iako je Banjaluka na takmičenju bila najmanji grad po broju stanovnika, to nije bila prepreka za odlične rezultate - istakao je Radojičić.

Osvajač srebrne medalje iz matematike Marko Jojić, kazao je da se već drugi put takmiči na Olimpijadi metropola u Moskvi.

- Takmičio sam se sa kolegama iz gradova iz cijelog svijeta, od kojih su svi neuporedivo veći od Banjaluke i izuzetno sam zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili - rekao je Jojić.

Marko Jojić i Jovan Vuković osvojili su srebro i bronzu iz matematike, Sergej Krčmar bronzu iz fizike, a Marko Dimitrić i Leon Kosić dvije bronze iz informatike. U ekipnom plasmanu zauzeli su treće mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana