Osmorka zakoračila u svijet odraslih

Ilijana Božić
Osmorka zakoračila u svijet odraslih

Banjaluka - Učenici osnovne i srednje škole “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora” zablistali su u najljepšem izdanju u subotu uveče na proslavi mature oduševivši sve prisutne svojom elegancijom, pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem.

Okupili su se ispred “Vile Vrbas” gdje je održana proslava, a u tom važnom životnom trenutku maturante su podržali porodica,  prijatelji i brojni sugrađani. Ove školske godine, u ovom centru, dvoje učenika završilo je osnovnu školu, a osmoro njih srednjoškolsko obrazovanje. Ushićeni i veseli maturanti su se fotografisali sa prijateljima i rodbinom kako bi ovjekovječili taj, za njih, poseban trenutak.

- Učenici JU “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora” Banjaluka su srećni i uzbuđeni jer završavaju srednju školu. Savladali su gradivo kroz stručno-teorijsku nastavu u školi, a to znanje su primjenjivali na praktičnoj nastavi - kazala je profesorica Ljiljana M.  Dragičević. 

Na licima maturanata mogla se vidjeti sreća i uzbuđenost jer su kročili u svijet odraslih, a njihovi profesori se nadaju da će ostati vrijedni i marljivi i  brzo doći do prvog zaposlenja.   

- Završavam školu i srećan sam zbog toga. Obavljao sam praktičnu nastavu u jednoj pekari u gradu i postoji mogućnost da ostanem tu da radim zbog čega sam još srećniji - naveo je Želimir Ignjatić, maturant pekarskog smjera, sa kojim smo komunicirali posredstvom nastavnog osoblja.

Iz klupa nose lijepe uspomene na školu koja im je donijela dosta prijateljstava, znanja, druženja, anegdota i šala. Zajedno sa maturantima koji proslavljaju kraj srednje škole maturu je obilježilo i  dvoje učenika koji završavaju osnovnu školu u “Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora”.                                      

- Uzbuđena i srećna sam što završavam osnovnu školu. Odlučila sam da nastavim srednju školu u Centru. Planiram da upišem za frizera jer to mnogo volim - poručila je učenica Melanija Tomić.                        

 Njena majka Nevenka Tomić iz Mrkonjić Grada nije krila ponos i sreću. - Presrećna sam. Izrasla je u jednu divnu djevojčicu. Odličan je učenik pa se nadam da će nakon srednje škole brzo pronaći zaposlenje - dodala je Tomićeva.

Druga kuća

Razrednica Biljana Zebić istakla da dvoje svršenih osnovaca školovanje nastavljaju u JU “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora”.

- Oni su u našoj ustanovi još od najranijeg perioda svog života, vrtića, tako da nije čudo što je smatraju svojom drugom kućom - rekla je Zebićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana