Novim vozilom češći odvoz kabastog otpada

Jelena Stanić
Novim vozilom češći odvoz kabastog otpada

Banjaluka - Gradska “Čistoća” je nabavila novo vozilo sa bočnim utovarom za odvoz krupnog otpada. Investicija je teška 414.000 KM, a ove godine u planu je nabavka još 500 kontejnera.

Direktor “Čistoće” Aleksandar Bajić rekao je da će se novim vozilom omogućiti efikasnija i kvalitetnija usluga korisnicima usluga ove firme.

- U dogovoru sa gradom bićemo u mogućnosti da češće odvozimo otpad iz manje frekventnih rejona kao što su Kuljani, Barlovci, Česma i Karanovac, iz kojih je dva puta sedmično izmještan otpad - kazao je Bajić.

Još je istakao da Pravilnik o odvozu otpada nije mijenjan od 2008. godine, ali da se javila potreba za njegovim izmjenama zbog povećanja količine smeća.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao predstavljaju nove opreme, naglasio je da se povećanjem kabastog otpada javlja potreba za češćim odvoženjem i nabavkom dodatne opreme.

- Karakteristično je da je količina otpada u konstantnom porastu, pogotovo u ovim ljetnim danima, kada je građevinska sezona. Trenutno je potrebno bar još 500 novih kontejnera ili zamjena, iako smo prošle godine nabavili više od 200 - izjavio je Radojičić.

Istakao je da grad, zajedno sa “Čistoćom”, ima namjeru da nabavi još opreme za odlaganje smeća, ali i poveća broj ljudi na terenu.

- Postoji i problem nedostatka kulture zaštite životne sredine kod samih građana, koji bacaju kabasti otpad u periodu  kada nije organizovan odvoz - rekao je Radojičić.

Trim-staza

Na radost brojnih rekreativaca, završena je izgradnja nove trim-staze uz šetalište pored Vrbasa, na potezu od Rebrovačkog do mosta “Venecija”.

- Najvažnije je da su ljubitelji sporta na jednom potezu, znači uz sprave teretane dobili bolje uslove i za trčanje - kazao je Igor Radojičić, koji je juče obišao stazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana