Mališani dobili novo mjesto za igru u Zalužanima

Vesna Popović
Mališani dobili novo mjesto za igru u Zalužanima

Banjaluka - Brojni mališani iz Zalužana pohrlili su u petak na igralište koje je "niknulo" u krugu Osnovne škole "Jovan Dučić", a ni niske temperature i slaba kiša nisu ih spriječili da isprobaju nove ljuljaške, klackalice, konjiće i druge sadržaje.

Smijeh i graja najbolje su pokazali koliko ovoj djeci znači novi prostor za igru, a čari savremenih igrališta do kraja godine treba da osjete i mnogi njihovi vršnjaci u drugim naseljima. Gradonačelnik Igor Radojičić je kazao da su uz pomoć donacija društveno-odgovornih kompanija izgrađena četiri igrališta, te da očekuje da će kroz tu saradnju biti izgrađeno njih 15.

- U funkciji su po jedno igralište u parku "Mladen Stojanović" u Rosuljama, Boriku i na Pavlovcu, a u petak smo obradovali mališane Zalužana - rekao je Radojičić i naveo da su gradnju igrališta u Zalužanima finansirale kompanije "Ekskluziv Linžeri" i "Građenje Đurić".

Prema njegovim riječima, igralište u Obilićevu, čiju gradnju je finansirala kompanija "Hemofarm", biće pušteno u funkciju 19. septembra.

- U toku su radovi na velikoj zoni za rekreaciju i igralištu u krugu bazena "Akvana", za koje je sredstva donirao "m:tel", a uskoro treba da počnu radovi na Abaciji i još jednoj lokaciji u Boriku - kazao je Radojičić.

Napomenuo je da će djeca i roditelji na Starčevici, u ulici Sime Miljuša, zahvaljujući donaciji Adiko banke dobiti novo mjesto za igru i rekreaciju. Ugovor o donaciji, vrijednoj 20.000 KM, u petak su potpisali Radojičić i direktor te banke Mario Ivanković. Ivanković je naglasio da su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu gradskih vlasti za učešće u ovom projektu.

Da gradnja igrališta ima višestruki značaj potvrdila je direktorica OŠ "Jovan Dučić" Rankica Pušić, istakavši da će u njemu uživati mališani iz Zalužana, ali i okolnih naselja, Kuljana i Priječana.

- Firma "Ekskuziv Linžeri" nedavno je pomogla ovoj školi tako što je obnovila školske sportsko igralište, koje je do tada bilo u veoma lošem stanju - kazala je Rankica Pušić.

Stabilna većina

Igor Radojičić je rekao da je posljednje zasjedanje Skupštine pokazalo da postoji stabilna skupštinska većina, jer je većina odluka donesena sa po 24 ili 25 glasova.

- DNS je dio skupštinske većine i imamo dobru saradnju. SDS je opozicija i njihovi odbornici još nemaju formiran klub, ali to je njihova unutrašnja stvar i smatram da su u dosadašnjem radu bili vrlo korektni - naveo je Radojičić.

Kazao je da se još ne zna kakav će biti dalji kadrovski raspored, komentarišući spekulacije da bi pojedine funkcije DNS-a mogla da preuzme Ujedinjena Srpska.

Izgrađena igrališta

Rosulje

Borik

Pavlovac

Zalužani

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana