"Ključevi grada" u rukama mališana iz OŠ "Miroslav Antić"

Aleksandar Stojanović
"Ključevi grada" u rukama mališana iz OŠ "Miroslav Antić"

Banjaluka - Učenica trećeg razreda Osnovne škole "Miroslav Antić" Dunja Čajić sa drugarima u narednih sedam dana simbolično će upravljati gradom, nakon što joj je gradonačelnik Igor Radojičić juče uručio "ključeve grada".

Tradicionalno povodom "Nedjelje djeteta" gradonačelnik je ugostio najmlađe sugrađane, a ove godine čast da "upravljaju gradom" pripala je učenicima iz Bistrice, Borkovića i Pervana.

Uvodni razgovor sa mališanima protekao je u šaljivom tonu, a učenici su davali odgovore o svojim pravima. Nakon toga, gradonačelnik je simbolično predao ključeve ovogodišnjoj gradonačelnici Dunji Čajić, koja ih je samouvjereno prihvatila i iznijela planove za svoj i "mandat" svojih drugara.

Učenici su najveće interesovanje pokazali za sport i kulturu, a nešto manje su bili zainteresovani za infrastrukturu.

- Neka od naših prava su da imamo svoj školski pribor, besplatan prevoz, tople i zagrijane učionice. A vidjećemo još šta to nedostaje našim drugarima i nastojaćemo to da popravimo – rekla je mala Dunja.

Gradonačelnik Igor Radojičić je istakao značaj ove nedjelje, ali napomenuo da Graska uprava tokom čitave godine radi na razvoju dječijih prava.

- Nastojimo svake godine da nešto poboljšamo i uredimo kada je riječ o pravu na obrazovanje i o stanju u školama. Tako smo i ove godine kroz veliku akciju obnove škola, dosta njih obnovili, a konkretno u školi u Borkovićima smo radili krov - kazao je Radojičić i  dodao da se ulaže i u predškolsko obrazovanje, i upravo je u različitim fazama gradnje oko 450 novih mjesta u vrtićima što će za mališane i njihove roditelje biti jako značajno s obzirom na iskazane potrebe za vrtićkim smještajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana