Izgradnja kružnog toka na Laušu: Ili obustava saobraćaja, ili produženje roka?

nezavisne.com
Izgradnja kružnog toka na Laušu: Ili obustava saobraćaja, ili produženje roka?

Banjaluka - ​Rok za izgradnju kružnog toka na Laušu u Banjaluci je 20. juna, ali bi mogao biti pomjeren za desetak dana ako zahtjev “Kozaraputeva”, izvođača radova, o obustavi saobraćaja od 15. do 18. juna na ovom dijelu Lauša ne bude odobren.

Slavica Zmijanjac, šef gradilišta u “Kozaraputevima”, rekla je da su uputili zahtjev Ministarstvu saobraćaja i veza RS da saobraćaj na ovom dijelu Lauša narednog vikenda bude obustavljen kako bi radovi na izgradnji kružnog toka kod restorana “Sirano” na Laušu bili gotovi u zadanom roku.

“Ako bismo dobili odobrenje od nadležnog ministarstva za obustavu saobraćaja na četiri dana, onda bismo, pod uslovom da vremenske prilike budu dobre, stigli završiti radove do 18. juna”, rekla je Zmijanjčeva.

Dodala je da će, ako ipak ne dobiju odobrenje o obustavi saobraćaja, uputiti zahtjev “Putevima RS” da rok za izgradnju bude produžen za desetak dana.

“Imali smo nekih nepredviđenih radova, među kojima je izgradnja tri slivnika koji nisu bili predviđeni ugovorom”, rekla je Zmijanjčeva.

Dodaje da ni loše vremenske prilike nisu išle u korist bržoj izgradnji ovog kružnog toka, koji bi trebalo da rastereti saobraćajne gužve u jednom od najmnogoljudnijih naselja u gradu.

“U maju smo imali 20 neradnih dana zbog loših vremenskih prilika, i ako dođe do produžetka roka, to će sigurno biti jedan od razloga”, kazala je Zmijanjčeva.

Istakla je da su radovi na ovoj kružnoj raskrsnici trenutno u fazi postavljanja ivičnjaka i izradi ostrva.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS su rekli da su zaprimili zahtjev od “Kozaraputeva” o obustavi saobraćaja i da će razmotriti njihov zahtjev.

“Zaprimili smo zahtjev 'Kozaraputeva' o obustavi saobraćaja oko gradilišta na Laušu u periodu od 15. do 18. juna. Ranije je odobrena izmjena režima saobraćaja”, kazali su u ovom ministarstvu.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da grad očekuje otvaranje ovog kružnog toka 19. juna.

Mještani se žale da se na ovom dijelu Lauša zbog radova na kružnom toku svakodnevno stvaraju velike saobraćajne gužve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana