Gajić odbranio titulu najbolje “banjalučke laste”

Ilijana Božić
Gajić odbranio titulu najbolje “banjalučke laste”

Banjaluka - Skok sa Gradskog mosta koji je juče pobrao najviše poena kod žirija i oduševio posmatrače tradicionalnih skokova u Vrbas izveo je Đorđe Gajić iz Banjaluke, koji je time potvrdio svoj prošlogodišnji rezultat i odbranio titulu najbolje “banjalučke laste”.

Skokovima sa Gradskog mosta počela je kulturno-sportska manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, a među 17 učesnika koji su se sa mosta vinuli u rijeku, dvadesetpetogodišnji Đorđe je najviše impresionirao. Pobjednik nije krio oduševljenje i ponos, a uručen mu je pehar i novčana nagrada u iznosu od 700 KM. Ukupan fond za skakače iznosio je 1.500 KM, pa je tako drugoplasirani Danko Dangubić dobio 500 KM, a trećeplasirani Igor Arsenić 300 KM.

- Potvrdio sam prošlogodišnji rezultat, a ovo mi je deseto učešće. Ove godine mi je bilo najteže jer je trebalo odbraniti titulu u svom gradu. Za mene je to velika i važna pobjeda, jer volim ovaj sport i njime se bavim već dugo godina - rekao je Gajić.

Drugoplasirani Danko Dangubić iz Konjica kazao je da je veoma uzbuđen i srećan, te da je svaka nagrada važna.

- Drago mi je da je sve dobro prošlo i da se niko nije povrijedio. Nadam se da će sljedeće godine učestvovati veći broj kandidata i da će konkurencija biti još jača - istakao je Dangubić.

Obale Vrbasa pored Gradskog mosta bile su prepune posmatrača i navijača, koji su uživali u prelijepom danu i vještinama takmičara. Banjalučanin Slaviša Terzić iz godine u godinu posmatra skokove sa Gradskog mosta.

- Ovo je divna manifestacija koja krasi naš grad i nadam se da će još dugo trajati. Divim se hrabrosti mladih momaka koji se odluče da skaču sa te visine. Obožavam to da posmatram jer nekada na moru nije bilo svetionika sa kojeg nisam skakao - rekao je Terzić.

Tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” ove godine održava se 66. put i trajaće do 4. avgusta.  Pored sportskih aktivnosti, kao što su fudbal i odbojka na pijesku, te basket za dječake i djevojčice, Banjalučani i njihovi gosti moći će da posjete bazen “Akvana”, gdje će biti organizovano ronjenje Ronilačkog kluba “Delfin”. I ove godine će svi imati mogućnost najatraktivnijeg sadržaja, zip-lajn spusta na užetu iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta. Na platou tvrđave Kastel 27. i 28. jula biće upriličen bioskop na otvorenom uz film “Taksi bluz”, a građani će imati priliku i da zaplešu “ples pod zvijezdama” na plaži ispred dvorane “Obilićevo”. Manifestacija će se završiti trkom dajaka i “Kotlićijadom” na plaži Abacija.

Obustavljen saobraćaj

Zbog manifestacije “Ljeto na Vrbasu” u gradu će do 4. avgusta biti obustavljen saobraćaj na mostu Patre, obalama rijeke Vrbas kod mosta, plaži ispred dvorane “Obilićevo”, te plažama Abacija i kod Zelenog mosta. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati zapadnom kolovoznom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana