Eko toplane nastavile remont sanacije mreže i nabavku energenta

Srna
Eko toplane nastavile remont sanacije mreže i nabavku energenta

Banjaluka - Banjalučko preduzeće "Eko toplane" nastavilo je nakon završetka sezone grijanja redovan remont, sanaciju i rekonstrukciju dijela distributivne mreže, te nabavku energenta.

Nakon vanrednog prekida remonta proizvodnih postrojenja i sanacije distributivne mreže zbog ponovnog pokretanja sistema za isporuku energije usljed niskih temperatura u aprilu i maju, "Eko toplane" su ponovo otpočele remont, sanaciju i rekonstrukciju mreže.

"Za ovu namjenu biće izdvojeno više od milion KM iz vlastitih sredstava. Osim ulaganja u redovan remont proizvodnih postrojenja, planirana su i ulaganja u rekonstrukciju i sanaciju topliFikacione mreže", saopšteno je iz „Eko toplana“.

Do početka naredne sezone grijanja biće rekonstruisani prioritetni dijelovi vrelovodnih i toplovodnih trasa.

"Pojedine trase biće sanirane, dok će pojedini dijelovi biti u potpunosti zamijenjeni. Ulaganja će biti usmjerena i u građevinsku i mašinsku rekonstrukciju vrelovodnih šahtova. Plan investicija, između ostalog, podrazumijeva i automatizaciju i rekonstrukciju dijela toplotnih podstanica koja obuhvata zamjenu elektro ormara, dotrajalih armatura i postavljanje mjernih uređaja", istakli su u "Eko toplanama".

Ovo preduzeće je u okviru priprema za narednu sezonu grijanja već krajem prošle sezone počelo nabavljati biomasu, a do sada je obezbijeđeno više od 20 odsto potrebnog energenta.

"Eko toplane" su ove godine sezonu grijanja produžile u dva navrata zbog niskih temperatura.

Sezona je produžena od 15. do 22. aprila, te od 13. do 18. maja zbog čega je prekinut započeti remont i pripreme za sanaciju i rekonstrukciju distributivne mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana