Raj za rekreativce u srcu Banjaluke

Dejana Bratić
Raj za rekreativce u srcu Banjaluke

Banjaluka - Ljubitelji fudbala, rukometa, košarke i mnogi drugi rekreativci uskoro će moći da treniraju u najljepšoj zelenoj oazi nadomak samog centra grada jer je počela obnova sportskih terena u parku “Mladen Stojanović”.

Tereni, koji su nekada privlačili veliki broj rekreativaca, zasijaće novim sjajem uz pomoć donacije kompanije “Mocart kladionica” koja je za rekonstrukciju izdvojila 52.000 KM.

Iz Gradske uprave su naveli da će tereni za mali fudbal, košarku i rukomet biti u potpunosti sanirani, uključujući izmjenu asfalta i postavljanje ivičnjaka.

- Biće zamijenjena i kompletna sportska infrastruktura, odnosno koševi, golovi i zaštitne ograde - dodali su iz Gradske uprave.

U Savjetu mjesne zajednice Rosulje, iz kojeg već duže vrijeme apeluju na obnovu, nadaju se da će ovo igralište po završetku rekonstrukcije biti jedno od najposjećenijih u gradu, s obzirom na to da park i sada privlači brojne rekreativce.

- Ja sam kao dječak igrajući fudbal u Borcu na tom terenu trenirao. To nije teren koji je bitan samo za naselje Rosulje nego za čitav grad. On je u veoma lošem stanju, ispucao je, čak je trava i korijenje počelo rasti po njemu. Zato je rekonstrukcija bila neophodna - rekao je predsjednik mjesne zajednice Rosulje Siniša Mrkobrada.

On je istakao da je nakon rekonstrukcije neophodno riješiti i pitanje rasvjete kako bi tereni mogli biti korišćeni i u večernjim časovima.

- Nadam se da ćemo uspjeti postaviti rasvjetu i stubove sa reflektorima, jer ljeti ništa ne znači teren preko dana kada je 35 stepeni napolju - istakao je Mrkobrada.

Dodao je da će ovaj teren mnogo značiti sportskim kolektivima i građanima. 

- Donacija “Mocart kladionice” primjer je društveno odgovornih kompanija koje su se odlučile da nešto daju ovom gradu, a ne da oduzimaju. Mi smo specifično naselje, veoma gusto naseljeno i nažalost nemamo dovoljno zelenih površina. U planu je da još pokušamo dobiti igralište za naše najmlađe ili manji sportski teren između Voždovačke ulice i Trive Amelice - rekao je Mrkobrada.

Rekonstrukcija sportskog igrališta u parku “Mladen Stojanović” dio je velike akcije koju grad sprovodi sa društveno-odgovornim kompanijama koje su donirale novac za gradnju i sanaciju dječijih igrališta, opremanje vrtića i rekonstrukciju sportskih igrališta. Zahvaljujući ovoj akciji, u kojoj je do sada prikupljeno oko 900.000 KM, grad je u posljednjih godinu dobio 13 novih igrališta, a gradnja još dva je u toku.

Obustava saobraćaja

Zbog trke “Banjalučka desetka”, koja će biti održana u parku “Mladen Stojanović”, za vikend će doći do obustave saobraćaja. Iz odjeljenja za saobraćaj i puteve je saopšteno da će sutra od 18 do 20 časova saobraćaj biti obustavljen u ulici Olimpijskih pobjednika na dijelu od ulice Mladena Stojanovića do Gundulićeve, te u Gundulićevoj od ulice Olimpijskih pobjednika do ulaska u gradski stadion, kao i u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, krak pored zgrade Administrativnog centra Vlade RS.

Saobraćaj će na ovim lokacijama biti obustavljen i u nedjelju od devet do 11.30 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana