Otvorena vrata Gradske uprave za studente šest fakulteta

Dejana Bratić
Otvorena vrata Gradske uprave za studente šest fakulteta

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin potpisali su juče protokol o studentskoj praksi, zahvaljujući kojem će 24 studenta šest fakulteta obavljati praksu u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama.

Radojičić je istakao da je ovo već druga godina da grad i Univerzitet sprovode studentsku praksu u gradskim institucijama i preduzećima.

- Iskustva iz prve godine su veoma pozitivna, a vjerujem da su i studenti stekli praktična iskustva koja će im pomoći u daljem radu. Na bazi ovog sporazuma studentima se omogućava sticanje radnog iskustva - kazao je Radojičić nakon potpisivanja protokola u Rektoratu banjalučkog Univerziteta.

On je dodao da će prema protokolu studenti šest fakulteta i to Pravnog, Ekonomskog, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Poljoprivrednog, Tehnološkog i Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta moći sticati iskustvo u nekom od odjeljenja Gradske uprave ili gradskim preduzećima.

- S obzirom na to da svi imamo primjedbu na nedovoljno stručno osposobljavanje, odlučili smo da ovo bude mali doprinos grada da se omogući sticanje prakse određenom broju studenata - istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima grad će obezbijediti sve potrebne uslove za svakog izabranog studenta, a Univerzitet će sprovesti cijelu proceduru.

Gajanin je rekao da studenti nose jako dobra iskustva iz prošlogodišnjeg stažiranja, istakavši da su, pored sticanja praktičnih znanja dobili priliku da predstave stečena znanja tokom svog školovanja, te da se svojim radom preporuče određenim institucijama.

Naglasio je da je generalni cilj Univerziteta da bude povećan udio praktične nastave na svim fakultetima.

- Grad može da računa na resurse kojima raspolaže Univerzitet, njegove nastavnike i saradnike, koji su maksimalno uključeni u realizaciju projekata grada - naglasio je Gajanin.

Student treće godine Pravnog fakulteta u Banjaluci Saša Rendić je rekao da je obavljanje prakse veoma značajan segment u procesu obrazovanja.

- Smatram da je sticanje prakse važno, jer se na taj način polako spremamo za svoj budući posao - istakao je Rendić.

Raspodjela

Studenti Pravnog fakulteta obavljaće praksu u Gradskoj upravi i Sportskom centru “Borik”.

- U Gradskoj upravi na praksi će biti i studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta - rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Dodao je da će studenti Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta praksu obavljati u Sportskom centru “Borik” i javnom preduzeću “Akvana”, dok će studenti Ekonomskog fakulteta na praksi biti u Sportskom centru “Borik”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana