Здравку Миовчићу уручена награда “Скендер Куленовић”

Срна
Здравку Миовчићу уручена награда “Скендер Куленовић”

Приједор - Овогодишњем лауреату Књижевних сусрета на Козари Здравку Миовчићу вечерас је на свечаној академији у Приједору уручена награда “Скендер Куленовић”.

Овом академијом, која је одржана у позоришту, уједно су и отворени 46. Књижевни сусрети на Козари, а градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је на отварању пожелио добродошлицу пјесницима.


“Ово је светковина лијепе ријечи која већ 46 година у Приједору и на Козари окупља ствараоце и поштоваоце њихових дјела и ми смо поносни што и на овај начин чувамо сјећање на славну историју и слободарски дух народа Козаре”, рекао је Ђаковић који је уручио награду.

Здравко Миовчић је награду добио за књигу “Што је душа скупила” оснивач је и директор Развојне агенције “Еда” у Бањалуци и до сада је објавио девет књига из области одлучивања и управљања развојем, али и четири књиге поезије.

“Награда ми пуно значи јер носи име Скендера Куленовића, значи ми јер је у Приједору са којим сарађујем по неким другим питањима већ 10 година и посебно ми значи јер ми је ово прва награда”, изјавио је Миовчић.

Учесници овогодишњих Књижевних сусрета, чија ће централна свечаност Поетски час-Пјесничко подне бити одржана сутра на Мраковици, су пјесници: Драган Колунџија, Матија Бећковић, Љубивоје Ршумовић, Мошо Одаловић, Ђорђе Нешић, Вуле Журић, Анђелко Анушић, Вид-Вицко Вукелић.

Један од учесника је и Драгана Крагуљ, те лауреат сусрета Здравко Миовчић који ће имати своје представљање исто вече у Галерији “Сретен Стојановић” чиме ће сусрети и бити завршени.

Организатор и генерални покровитељ 46. Књижевних сусрета на Козари је град Приједор, саорганизатори су град Бањалука и општине Лакташи, Србац, Градишка, Костајница, Нови Град и Козарска Дубица, покровитељ је Министарство просвјете и културе Српске, а спонзор награде “Скендер Куленовић” компанија “Арселор Митал” из Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана