Уз апликацију БЛ театар до информација о позоришним представама

Срна
Уз апликацију БЛ театар до информација о позоришним представама

Бањалука - У Бањалуци је данас представљена апликација "БЛ театар", помоћу које корисници могу пратити дешавања у свим бањалучким позориштима, те резервисати карте за представе.Апликација, коју је креирала компанија "Проинтер", доноси све информације о терминима представа, најаве премијера, те описе за сваку појединачну представу на репертоару.

Портпарол компаније "Проинтер" Тамара Пећанац рекла је да апликација укључује сва активна позоришта на територији града Бањалука - Народно позориште Републике Српске, ДиС театар, Дјечије позориште Републике Српске, Градско позориште "Јазавац", Невид театар и Бањалучко студентско позориште.

"Посебно нам је драго да су сва позоришта једногласно прихватила ову идеју и заједно са нама учествовала у изради апликације", рекла је Пећањчева новинарима.

Она је додала да је циљ био да се грађанима поклони нешто што ће им приближити понуду из области културе у граду на модеран и интуитиван начин.

Умјетнички директор Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић рекао је да је ово позориште са великим задовољством учествовало у овом пројекту.

"Овај пројекат нашој публици омогућава још један канал комуникације у погледу резервација улазница за наше представе. Апликација је одлично конципирана, прегледна, интиутивна, те је као таква једноставна за коришћење најширем опсегу потенцијалне позоришне публике", рекао је Стојковић.

Организатор Градског позоришта "Јазавац" Љубиша Савановић истакао је значај овог пројекта, који је ујединио сва бањалучка позоришта.

"Надам се да ће публика позитивно реаговати на овај заједнички корак свих позоришта и да ће им апликација олакшати пут до карата за представе", рекао је Савановић.

Апликација је потпуно бесплатна, а доступна је корисницима андроид и ИОС уређаја. Све детаље и линкове за даунлод апликације корисници могу пронаћи на интернет страници њњњ.блтеатар.цом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана