Umjetničkim radom Nevena Popović zadužila Banjaluku

M. P.
Umjetničkim radom Nevena Popović zadužila Banjaluku

Banjaluka - Nakon kraće bolesti preminula je uvažena banjalučka profesorica, istaknuta umjetnica i pijanistkinja Nevena Popović.

- Nevena je bila veliki čovjek, intelektualac u pravom smislu te riječi, umjetnik, neko ko je iza sebe ostavio ogroman izvođački opus. Bila je jedan od profesora koji je povezao Banjaluku i Beograd na najljepši mogući način - riječi su njenih kolega iz Muzičke škole "Vlado Milošević" iz Banjaluke.

Kao profesor, istakli su njeni prijatelji, na obje akademije nesebično je prenosila znanje i iznjedrila veliki broj studenata, današnjih pijanista i pedagoga te na taj način ostavila neizbrisiv trag i na generacije koje dolaze. 

- Želimo istaći da je naša draga Nevena, pored toga što je bila prvi profesor na katedri za klavir Akademije Umjetnosti Banjaluka, bila i jedan od osnivača takmičenja Banjalučko bijenale, zbog čega je zadužila sve bivše, buduće pijaniste i muzičke umjetnike u ovom gradu - zapisale su njene kolege i dodale da će s ljubavlju čuvati uspomenu na nju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana