Умјетничка колонија на Зеленковцу

М. М.
Умјетничка колонија на Зеленковцу

Мркоњић Град - На Зеленковцу почиње ликовна колонија, коју организује млада сликарка Ања Стојановић. На скупу ће учествовати 18 умјетника који ће насликати тридесет четири дјела.

Ра­д умјетника ће бити попраћен музиком и организовањем књижевних вечери. Међу учесницима су: Ренато Ракић, Милутин Јованчић, Боро Јанковић, Стефан Стојановић, Јована Радаковић, Салид Бишчић, Мухамед Пјево, Саша Богдан, Мухамед Пеци, Арнела Мујаковић, Емир Нухановић, Марин Милутиновић,  Зоран Сувајац, Жељко Вученовић и Индира Јарановић. Ова ликовна колонија трајаће до 16. августа.

О организацији колоније нешто више је рекла и сама сликарка Ања Стојановић.

- Ликовна колонија “Зеленковац 2018” настала је као хуманитарна идеја с циљем да се скупи група умјетника који ће својим радом скренути пажњу на људе који живе са дијализом. Кроз разговор са Бором Јанковићем и људима из удружења ДТ и ХББ кренула сам у реализацију пројекта. Прикупљање донаторских средстава  није ишло лако, али су се нашли хумани људи који су нам изашли у сусрет. Да скупимо довољно средстава за потребе одржавања колоније, требала су ми три мјесеца. Позвала сам сликаре из региона да у року од шест дана насликају по двије слике на слободну тему. Већина се радо одазвала. Материјал којим располажу су акрил боје на платну и акварел техника. У оквиру колоније смо организовали дјечју сликарску радионицу и музичке и књижевне вечери. С обзиром на величину пројекта и ситуацију у друштву, јако сам задовољна одзивом донатора и свих умјетника као и учесника. Желим да захвалим свима који су подржали овај пројекат - рекла је Стојановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана