У Андрићграду одржано Светосавско вече

Срна
У Андрићграду одржано Светосавско вече

Вишеград - Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" из Вишеграда организовало је вечерас у Андрићграду Светосавско вече на којем је бесједу о Светом Сави казивао протојереј ставрофор Рајко Цвјетковић.

Протојереј Цвјетковић истакао је да је Свети Сава инсистирао на просвјети, знајући да само образован човјек може бити користан човјечанству, Цркви и отаџбини.

У програму су учествовали ученици Средње школе "Иво Андрић", рецитатори Основне школе "Вук Караџић", Дјечији хор "Сунце" и пјесници Друштва љубитеља писане ријечи "Мост" из Вишеграда.

Предсједник Друштва љубитеља писане ријечи "Мост" Славко Хелета изразио је задовољство због успјешне и веома посјећене Светосавске вечери.

"Ову свечаност ћемо од сљедеће године, највјероватније, садржајно проширити бројем учесника и на неки начин направити светосавски сабор културе у Вишеграду", рекао је Хелета.

У оквиру програма, Народна библиотека "Иво Андрић" прогласила је најактивније читаоце у 2017. години, а то су Родољуб Кујунџић, пензионер Милосав Видаковић, средњошколка Слађана Аврамовић и ученици основне школе Лара и Ђорђе Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана