Трифуновић: Кад дође мој час, волео бих да ме ти тамо чекаш

Агенција
Трифуновић: Кад дође мој час, волео бих да ме ти тамо чекаш

Српски глумац Сергеј Трифуновић, пријатељ и колега Небојше Глоговца, огласио се на Тњиттеру поводом трагичне вијести о његовој смрти.

"Не знам шта бих ти рекао, што већ не знаш. Једино што бих могао да ти кажем је, да кад додје мој час, волео бих да ме ти сачекаш тамо", написао је Трифуновић.

Сергеј је подијелио и фотографију са Небојшом из млађих дана. "Дует: 'Шиптарски терориста и сиријски избеглица' више неће свирати заједно".

Небојша Глоговац и Сергеј Трифуновић су студирали глуму у класи Владимира Јевтовића на Факултету драмских уметности у београду, а прву важну улогу су заједно добили још на другој години Академије. Глоговац је причао да му је то био један од најљепших тренутака у животу.

Од Глоговца се опростило и Југословенско драмско позориште наводећи да Глоговац није био само водећи глумац своје генерације, него и један од највећих у повијести српског глумишта, играјући с подједнаким успјехом велики класични репертоар и савремене, генерацијске улоге у представама и филмовима који су снажно обиљежили своје вријеме, остајући у трајном насљеђу будућих поколења.

"Одлазак Небојше Глоговца трагичан је и ненадокнадив губитак не само за српско позориште, филм и телевизију, него и за културни и јавни живот читавог нашег поднебља", наводи се у саопштењу ЈДП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана