Sutra “Kočićev dan u Beogradu”

Srna
Sutra “Kočićev dan u Beogradu”

Beograd - U Beogradu će sutra biti organizovan “Kočićev dan u Beogradu”, u okviru kojeg će biti položeni vijenci na grob Petra Kočića na Novom groblju, kao i na spomenik u Čuburskom parku.

“Kočićev dan u Beogradu” održava se uoči manifestacije “Kočićev zbor” na Zmijanju, u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.


Organizatori “Kočićevog dana u Beogradu” su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Udruženje književnika Republike Srpske, Udruženje književnika Srbije i Zavičajno društvo “Zmijanje”.

Prema programu, u 11.00 časova biće položeni vijenci i cvijeće na Kočićev grob u Aleji velikana, uz prigodno obraćanje predstavnika Beograda i Banjaluke, predstavnika udruženja književnika Republike Srpske i Srbije i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Za 12.00 časova je predviđeno polaganje vijenaca i cvijeća na spomenik Kočiću u Čuburskom parku.

Za kraj manifestacije, u 20.00 časova u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije predviđeno je održavanje književne večeri pod naslovom “Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji”.

Kočiću u slavu govoriće Hristo Petreski iz Makedonijae, Slobodan Jović i Ranko Pavlović iz Republike Srpske, te Duška Vrhovac, Dejan Aleksić i Žarko Milenković.

U ime Udruženja književnika Srbije goste će pozdraviti predsjednik Udruženja Radomir Andrić, a domaćin večeri je Duško M. Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana