Сутра “Кочићев дан у Београду”

Срна
Сутра “Кочићев дан у Београду”

Београд - У Београду ће сутра бити организован “Кочићев дан у Београду”, у оквиру којег ће бити положени вијенци на гроб Петра Кочића на Новом гробљу, као и на споменик у Чубурском парку.

“Кочићев дан у Београду” одржава се уочи манифестације “Кочићев збор” на Змијању, у Републици Српској, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.


Организатори “Кочићевог дана у Београду” су Представништво Републике Српске у Србији, Удружење књижевника Републике Српске, Удружење књижевника Србије и Завичајно друштво “Змијање”.

Према програму, у 11.00 часова биће положени вијенци и цвијеће на Кочићев гроб у Алеји великана, уз пригодно обраћање представника Београда и Бањалуке, представника удружења књижевника Републике Српске и Србије и Представништва Републике Српске у Србији.

За 12.00 часова је предвиђено полагање вијенаца и цвијећа на споменик Кочићу у Чубурском парку.

За крај манифестације, у 20.00 часова у свечаној сали Удружења књижевника Србије предвиђено је одржавање књижевне вечери под насловом “Змијање у Београду, Српска у Србији”.

Кочићу у славу говориће Христо Петрески из Македонијае, Слободан Јовић и Ранко Павловић из Републике Српске, те Душка Врховац, Дејан Алексић и Жарко Миленковић.

У име Удружења књижевника Србије госте ће поздравити предсједник Удружења Радомир Андрић, а домаћин вечери је Душко М. Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана