Slike i skulpture posvećene mačkama u Galeriji “Sonja Bikić

M. M.
Slike i skulpture posvećene mačkama u Galeriji “Sonja Bikić

Banjaluka - U Galeriji “Sonja Bikić” u Banjaluci otvorena je izložba “Mačke”. Postavka se sastoji od slika istaknutog slikara Bekira Misirlića i djela keramoskulptora i akademske slikarke Sonje Bikić.

U okviru izložbe posjetioci će imati priliku da vide 12 slika Bekira Misirlića i 12 skulptura Sonje Bikić. Na otvaranju izložbe posjetioci su imali priliku da vide i deset Sonjinih šolja za čaj i kafu u obliku mačke, te da probaju “Harmondž” čaj, rađen po receptu brenda Bibina baštica.

Stručno mišljenje o izložbi iskazala je istoričarka umjetnosti Ljiljana Perduv-Misirlić, a izložbu je zvanično otvorio predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić. Posjetiocima izložbe je predstavljena i kompozicija akademskog muzičara Gorana Rađevića o temi “Mačke”.

- Kada da sam otvorila Galeriju 2014. godine, imala sam šolje u obliku mačaka, ptica, ali i raznih drugih oblika. Te godine, u novembru, pozvala sam posjetioce da dođu i iz njih piju čaj kako bih im približila svoje radove, ali i kako bi osjetili razliku u tome kako je kada se u ruke uzme unikatni ručni rad, ispunjen pozitivnom energijom i napitkom. To je sve djelovalo nekako harmonično. Tada sam dobila ideju da razradim tu temu, posebno sa mačkama, jer su one tople životinje - rekla je Bikićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana