Сликари из Србије и БиХ са теслићким пензионерима

nezavisne.com
Сликари из Србије и БиХ са теслићким пензионерима

Теслић - Градски трг у Теслићу вечерас је био домаћин за 15 умјетника из Србије и БИХ који су се дружили са члановима Удружења пензионера и показали им на који начин настају слике.

Дружење је организовано поводом 25. “Ликовне колоније” под називом “Различитост нас повезује”, које се одржава до 22. септембра у Етно селу “Усора” у Блатници.

Организатор ликовне колоније је Здравствено-туристички центар “Бања Врућица” у сарадњи са организацијом ампутираца “УДАС” из Бањалуке.

Александар Радошевић, генерални директор ЗТЦ-а “Бања Врућица” изразио је задовољство што су и ове године наставили са традицијом одржавања ликовног саборовања.

“Половина учесника овог дружења су особе са инвалидитетом јер нам је циљ био да покажемо да су они равноправни чланови друштва”, истакао је Радошевић.

Жељко Волаш, предсједник организације УДАС,  казао је како је ово дружење наставак колоније коју организују са ЗТЦ “Бањом Врућицом”.

“Посебно желимо да прикажемо различитост која нас повезује, и оне који имају неки инвалидитет и оне који немају. На овај начин жељели смо показати како умјетници раде и како настају слике. Колонија траје 7 дана”, нагласио је Волаш.

Додао је да су учесници колоније из БИХ и Србије.

Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите РС, истакао је како је и он сам у једном периоду активно учествовао у организовању ове колоније.

“Радује ме то што се колонија промијенила на начин да се она не дешава само у Бањи Врућици већ се ове године дио колоније одржава и на тргу у Теслићу. Оно што је потребно овом граду и свакој средини је то да оно што сликари раде представи локалном становништву и да се сви они који имаји талента за сликање покушају анимирати да се баве сликањем”, закључио је Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана