Sjećanje na pjesnikinju i borca Radmilu Tatić

M. Vu.
Sjećanje na pjesnikinju i borca Radmilu Tatić

Gradiška - Društvo književnika Gradiške organizovalo je u Kulturnom centru promociju knjige “25 godina od smrti pjesnikinje i borca Republike Srpske Radmile Tatić”, autora Danila Karapetrovića.

Autor ističe da knjiga govori o mladoj pjesnikinji koja je poginula na oraškom ratištu 1993. godine, kao dobrovoljac u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Karapetrović je rekao da je Radmila Tatić bila član gradiškog Društva književnika, koje vodi računa o svojim članovima, te istakao da je ovo društvo 2003. godine, povodom deset godina od Radmiline smrti, objavilo zbirku njenih pjesama.

- U knjizi koja je objavljena povodom 25 godina od njene smrti objavljen je dio njenih pjesama i književni prilozi. Ovom knjigom Društvo književnika želi da podsjeti na sve žene koje su učestvovale u ratu i majke čiji su sinovi dali život za Republiku Srpsku i slobodu - naveo je Karapetrović.

Član Društva književnika Gradiške Dušanka Majstorac navela je da je Radmila pisala od djetinjstva, a da se u srednjoj školi učlanila u Društvo književnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana