Сјећање на пјесникињу и борца Радмилу Татић

М. Ву.
Сјећање на пјесникињу и борца Радмилу Татић

Градишка - Друштво књижевника Градишке организовало је у Културном центру промоцију књиге “25 година од смрти пјесникиње и борца Републике Српске Радмиле Татић”, аутора Данила Карапетровића.

Аутор истиче да књига говори о младој пјесникињи која је погинула на орашком ратишту 1993. године, као добровољац у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Карапетровић је рекао да је Радмила Татић била члан градишког Друштва књижевника, које води рачуна о својим члановима, те истакао да је ово друштво 2003. године, поводом десет година од Радмилине смрти, објавило збирку њених пјесама.

- У књизи која је објављена поводом 25 година од њене смрти објављен је дио њених пјесама и књижевни прилози. Овом књигом Друштво књижевника жели да подсјети на све жене које су учествовале у рату и мајке чији су синови дали живот за Републику Српску и слободу - навео је Карапетровић.

Члан Друштва књижевника Градишке Душанка Мајсторац навела је да је Радмила писала од дјетињства, а да се у средњој школи учланила у Друштво књижевника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана