Rok simfonija stvorila čaroliju

Aleksandra Glišić
Rok simfonija stvorila čaroliju

Banjaluka - Koncert banjalučke "Rok simfonije" u Banskom dvoru Kulturnom centru još jednom je dokazao zašto je ovaj sastav miljenik publike.

Publici, koja je do posljednjeg mjesta ispunila koncertnu dvoranu, predstavili su najveće hitove rokenrola. Na repertoaru su bile pjesme kultnih bendova poput "Guns 'N' Roses", "Led Cepelin", ali i grupa iz regiona kao što su "Partibrejkers", EKV i banjalučki "Tupas mene".

Nastupili su i mnogobrojni gosti, među kojima su bili Dejan Cukić, ali i banjalučki muzičari Mario Markez Zlatinić, Dario Gajić, Momir Nikić iz "Balkan ekspresa" i najmlađi, šesnaestogodišnji Kerim Kobilj.

Ipak, publiku je najviše oduševio  Dječiji hor "Mama Vodž" pod vođstvom banjalučke umjetnice Maje Manojlović. Da je vladalo veliko interesovanje publike za ovaj koncert, najbolje dokazuje činjenica da se tražila karta više.

- Utisci još nisu potpuni jer traje koncertni delirijum, ali i to govori samo za sebe. Izašli smo iz dvorane punog srca i puni energije, što mislim da i jeste cilj ovog posla i ovakvih dešavanja. Publika je u potpunosti bila na visini zadatka. Napravili smo pravu kulturnu žurku sa iskrenom emocijom - rekao je poslije koncerta osnivač "Rok simfonije", banjalučki gitarista Dragan Moconja.

Dodaje da su pripreme za koncert bile jednostavnije nego ranije jer su se sada duže spremali za nastup.

- I iako smo dan prije od deset ujutro do deset uveče radili na zvuku i finalnim pripremama, svi su zaista bili tu, pozitivni i spremni, tako da je prošlo bezbolno - kaže Moconja.

Projekat

"Rok simfonija" je muzički projekat zamišljen kao spoj modernog i klasičnog. Okosnicu "Rok simfonije" čine članovi banjalučkog rok benda "Tupas mene". Muzičari koji učestvuju u projektu su i studenti banjalučke Akademije umjetnosti, profesori i učenici Srednje muzičke škole "Vlado Milošević" iz Banjaluke i vokalni izvođači iz nekoliko bendova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana