Промовисано књижевно стваралаштво Бранкице Дамјановић

Срна
Промовисано књижевно стваралаштво Бранкице Дамјановић

Козарска Дубица - У Козарској Дубици одржана је промоција књижевног стваралаштва Бранкице Дамјановић из Београда, чије је дугогодишње бављење новинарством, како је рекла, оставило трага у њеним причама.

Дамјановићева је у разговору са публиком рекла да и даље пише новинарским стилом, без много дескрипције и да су стога њене четири књиге збирке кратких прича.

Она је за ову јесен најавила промоцију свога првог романа.

“Јако му се радујем, то ће за мене бити велики изазов, већ јесте, али то ће заиста бити круна мога досадашњег стваралаштва”, истакла је Дамјановићева.

Она је најавила и четвородневну турнеју у градовима сјеверозападног дијела Републике Српске и БиХ.

Књига Бранкице Дамјановић “Не бих ово могла без тебе” награђена је признањем Новосадског књижевног клуба за најбоље прозно остварење у 2015. години.

Она је до сада објавила седам књига, а посљедња објављена је “Рекла ми је волим те”, а аутор је и популарних наслова “Добро је” и “Рукопис мога брата”.

Дамјановићева је 20 година радила на телевизији као спикер, водитељ и новинар.

Директор Народне библиотеке у Козарској Дубици Данијела Балабан је након вечерашње успјешне књижевне вечери најавила да ће у првој половини фебруара гостовати Неле Карајлић који ће промовисати нови роман, а да ће потом бити организована и промоцију нове књиге суграђанина историчара Марка Јанковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана