Промовисан најновији број часописа “Српска вила”

Срна
Промовисан најновији број часописа “Српска вила”

Бијељина - Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” Бијељина промовисао је вечерас у овом граду најновији број часописа “Српска вила”.

О 47. броју књижевног часописа говорили су гост-сарадник професор Саша Кнежевић и главни и одговорни уредник “Српске виле” Јелина Ђурковић.

Према Кнежевићевим ријечима, “Српска вила” на овим просторима опстаје и остаје темељ и стуб који свједочи о догађајима и представља најбоље што посједује домаће књижевно стваралаштво.

“У овом броју смо објавили и преведена дјела једног пољског писца, који ће, у знак захвалности, у пољском часопису објавити дјела наших писаца. Тај вид сарадње веома је важан”, нагласио је Кнежевић.

Главни и одговорни уредник “Српске виле” Јелина Ђурковић истакла је да су настојања уредништва да прошири мрежу коју овај часопис покрива.

“Тежимо да гдјегод се прича српски, имамо нашег човјека и имамо покоју писану ријеч одатле. Наравно, жСрпска вилаж мора и треба дà задржи одређени ниво квалитета и то поштујемо већ годинама” рекла је Ђурковићева новинарима.

“Српска вила”, чији је издавач СПКД “Просвјета” Бијељина, излази два пута годишње у континуитету од 1995. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана