Представљена збирка пјесама “Маглене вибрације”

Срна
Представљена збирка пјесама “Маглене вибрације”

Градишка - Збирка пјесама “Маглене вибрације” младе пјесникиње Тее Гутић представљена је вечерас у Културном центру у Градишка. Гутићева је ученик четвртог разреда Гимназије и побједник петог конкурса за младе таленте “Ново име” који расписује компанија “Новоматик”.

Она је навела да се збирка пјесама “Маглене вибрације” састоји од једног разговора и 23 пјесме које је писала у посљедњих годину дана.

Гутићева је захвалила компанији “Новоматик” која је омогућила издавање њене прве књиге, те истакла да планира и даље да пише и да инспирацију проналази у људима који је окружују.

Рецензент књиге Снежана Гајевић истакла је да је књига “Маглене вибрације” модерна збирка пјесама у којој млади пјесник приказује лирско биће и свијет који га окружује, са свим оним што га вријеђа, што му погодује или утиче на њега на било који други начин.

“Она је веома зрела у свом поетском изражају, што је необично с обзиром на њено животно искуство”, истакла је Гајевићева.

Осим штампаног издања, компанија “Новоматик” објавила је аудио-књигу “Маглене вибрације”, у којој пјесме Тее Гутић говори бањалучка глумица Кристина Шиканић, а која ће бити доступна у свим библиотекама у Републици Српској и удружењима слијепих и слабовидих лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана