Представљена апликација “Бански двор”

М. М.
Представљена апликација “Бански двор”

БАЊАЛУКА - Андроид апликација “Бански двор” званично је представљена јавности у црвеном салону Банског двора Културног центра.

Апликација ће свим корисницима омогућити да прате сва културна дешавања у овој установи и да на лак и једноставан начин добијају информације и обавјештења.

- Бесплатна апликација је поклон софтверске компаније “codecentric” и то је поклон не само нашој установи, него свима онима који воле културу и умјетност. Путем ове једноставне апликације сви заинтересовани ће моћи да прате програме, књижевне, музичке и ликовне у Банском двору. Једноставна је и прегледна и пружа суштинске информације о свим дешавањима - рекао је Младен Матовић, директор Банског двора Културног центра.

Представник компаније “codecentric” Драган Јовић је објаснио да су били инспирисани радовима на уређењу овог објекта, те да је намјера била да апликација буде допринос сређивању Банског двора на свим нивоима.

- Приликом израде апликације имали смо два циља, а то је да апликација буде једноставна за употребу и да садржај буде прегледан, видљив и јасан - казао је Јовић.

Визуелно једноставног рјешења, са основним подацима о дешавањима, апликација пружа могућност филтрирања према личним интересовањима.

- Објаве су сврстане у различите категорије, помоћу којих ће корисник моћи да исфилтрира објаве и да се претплати на обавјештења. Фокус је био на практичности апликације - објаснио је Јовић и додао да је сама апликација дио друштвено одговорног пословања компаније којим је спојено корисно и добро.

Апликација је доступна за скидање у “Google Play” продавници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана