Predstava Kokana Mladenovića otvara Teatar fest

Aleksandra Glišić
Predstava Kokana Mladenovića otvara Teatar fest

Banjaluka - Premijerom predstave koju će po tekstu Nebojše Romčevića režirati Kokan Mladenović biće otvoreno 21. izdanje Teatar festa "Petar Kočić" u Banjaluci.

Pripreme za festival koji će biti održan od 3. do 10. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske teku punim intenzitetom. 

- Izbor predstava za ovogodišnji festival biće veoma zanimljiv i vrlo kvalitetan, ali program još nije kompletiran. Narodno pozorište RS sada mora da formira žiri i da planira sve druge prateće manifestacije koje će biti održane u okviru Teatar festa - rekao je direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković. 

Po ustaljenoj festivalskoj tradiciji biće održane književne promocije, ali i Festival monodrame mladog glumca koji je osnovan prošle godine.

- Kao i prethodnih godina u fokusu je savremeni domaći tekst, po mogućnosti praizvedba. To je osnova festivala - kaže Novaković.

Reditelj Kokan Mladenović predstavu koja otvara festival postaviće na veliku scenu.

Iako je bilo predviđeno da festival bude održan od 17. do 24. maja datum održavanja pomjeren je zbog odlaska ansambla Narodnog pozorišta RS u Sankt Peterburg na manifestaciju "Dani Republike Srpske u Ruskoj Federaciji".

Festival je osnovan 1998. godine, a od 2008. dobio je takmičarski karakter. Tako je smotra pozorišta prerasla u manifestaciju na kojoj se predstavljaju i vrednuju najbolja pozorišna ostvarenja - predstave nastale prema savremenom dramskom tekstu regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana