Пале: Изведена представа “Скадарлијска ноћ”

Срна
Пале: Изведена представа “Скадарлијска ноћ”

Пале - Глумци Студентског позоришта “Пале” вечерас су извели поетско-музички перформанс “Скадарлијска ноћ” у оквиру манифестације “Госпојинске свечаности”.

Комплетан сценско-музички перфоманс у Културном центру на Палама употпунили су звуци хармонике и гитаре.


Директор Студентског позоришта “Пале” Вељко Ђоковић рекао је новинарима да представа није класична већ је више у форми кабареа, те споја музике, рецитације, говорења поезије, прозе.

“Ово вечерас је форма кабера коју смо осмислили прошле године и која је тада први пут наишла на добар одзив публике на Палама. Одлучили смо да је ове године поклонимо нашем граду за Госпојинске свечаности”, рекао је Ђоковић.

Он је навео да позориште броји око 15 чланова, да је у плану рад нове представе са професионалним глумцем из Београда, те да ће учествовати на два фестивала која се одржавају у Мостару и Шиду.

Глумица Тијана Пелемиш рекла је да је извела веома кратак монолог који је био занимљив, а ријеч је о дјевојци која сања о доброј удаји.

“Она измишља причу својим пријатељицама са којима сједи на кафи и говори им како се удала за једног богатог професора са којим ће да се пресели у Канаду”, каже Пелемишева.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су становници могли да виде занимљиву представу, која је спој поезије и музике.

Југовић је позвао Паљане да посјете културне и сличне манифестације ових дана, које су бесплатне, јер имају шта да виде, те да ће општина увијек подржавати развој културе.

У оквиру Госпојинских свечаности, сутра ће бити отворен Фестивал фруле и фолклора “Пале 2018” у Културном центру.

У петак, 24. августа, у 12.00 часова планирано је отварање “Пикси купа” на спортским теренима хотела “Бистрица”, а у 19.00 часова је отварање Меморијалног кошаркашког турнира “Богдан Боћа Лучић” на спортском терену “Станица” на Палама.

За суботу, 25. август, у 09.00 часова испред центра “Пеки” најављен је старт Бициклистичке туре “Јахорина 2018”, у 12.00 часова турнир у женској одбојци “Пале 2018”.

Истог дана, у 19.00 часова, најављен је дефиле културно-умјетничких друштава, а у 20.00 часова завршница Фестивала фруле и фолклора “Пале 2018”.

Програмом “Госпојинских свечаности” предвиђено је да у недјељу, 26. августа, буду одржани Дани меда и љекобиља, завршница турнира у женској одбојци, а у вечерњим часовима Милан Димић ће извести монодраму “Има нека тајна веза” посвећена Душку Трифуновићу.

Свечана сједница Скупштине општине Пале биће одржана у понедјељак, 27. августа, у 19.00 часова, након чега ће наступити групе “Катера” и “Амадеус бенд”.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у 9.00 часова биће служена Архијерејска литургија у цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен обиљежју.

У 12.00 часова је планирано ломљене славског колача и ручак у салону “Станишић”, а у вечерњим часовима планиран је концерт групе “Рибља чорба”.

Госпојинске свечаности се завршавају 29. августа концертом Културно-умјетничког друштва “Младост”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана