Otvorena izložba Paralele

Srna
Otvorena izložba Paralele

Banjaluka - U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorena izložba radova Slobodana Vidovića i Radoslava Tadića pod nazivom "Paralele".

Otvarajući izložbu, pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković rekla je da ona simbolizuje saradnju među umjetnicima.


"Izložba je osmišljena kao sinteza dva različita umjetnička izraza koji paralelno djeluju na savremenoj sceni Republike Srpske tokom posljednje decenije i donosi jedan od mogućih uvida u pozicije savremene slikarske prakse na ovom prostoru", istakla je Đakovićeva.

Ona je rekla da je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske imao veoma uspješnu godinu, ostvario veoma zapažene rezultate na regionalnom i međunarodnom nivou, te imao priliku da ugosti velika svjetska umjetnička imena i da organizuje niz izložbi u regionu, te iz regiona u Republici Srpskoj.

"Posebno me raduje činjenica da je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske izabrao da završi 2017. godinu ovom izložbom, jer se u tome ogleda ozbiljnost i odgovornost ove ustanove", istakla je Đakovićeva.

Ona je podsjetila da je ova institucija uspjela da okupi i povede tim koji je uspješno predstavio Republiku Srpsku i BiH na Međunarodnom bijenalu umjetnosti u Veneciji.

Otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici Muzeja savremene umjetnosti, autori izložbe, kustosi, umjetnici i radnici iz oblasti kulture i umjetnosti. /kraj/mis/dad/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana