Отворен други Фестивал руског филма

Срна
Отворен други Фестивал руског филма

Братунац - Приказивањем филма "Сунчаница" прослављеног руског редитеља Никите Михалкова вечерас је у братуначком Дому културе отворен други Фестивал руског филма, који ће трајати до петка, 9. фебруара.

Директор ове установе Радован Петковић на отварању је рекао да се фестивал организује и ове године захваљујући помоћи Амбасаде Русије у БиХ и да очекује да ће се та сарадња наставити и фестивал прерасти у традицију.


Након организовања низа веома значајних културних садржаја у прошлој години, односно више него у претходне двије деценије укупно, управа Дома културе је најавила богат и квалитетан културни програм и у овој години, а један од тих садржаја је одржавање овог фестивала.

Сутра ће фестивал бити настављен пројекцијом филма "28 панфиловаца" аутора Кима Дружињина, а у сриједу, 7. фебруара, на програму је дјечији филм "Три јунака и шамаханска царица" Сергеја Гљезина.

Програм фестивала ће у четвртак, 8. фебруара, бити настављен емитовањем филма "Неадекватни људи", аутора Романа Каримова, а у петак, 9. фебруара, фестивал ће бити завршен пројекцијом филма "Херој", редитеља Јурија Васиљева.

Улаз на све филмске пројекције је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана