Огољена осјећања и одрастање кроз поезију Давида Којчиновића

Миланка Митрић
Огољена осјећања и одрастање кроз поезију Давида Којчиновића

Бањалука - Збирка пјесама “Од илузије до стварности” Давида Којчиновића представљена је у Банском двору Културном центру.

Промоцији су, поред аутора, присуствовали Ненад Јанковић (Др Неле Карајлић), Сандра Станић и Рајнат Мајсторовић. Илустрације у књизи је радио Милан Младић, а рецензенти су Неле Карајлић и Богдан Лакић.

- Видио сам да пред собом имам страшан таленат и диван осјећај за стих. Још се види да је млад и да има доста простора за напредовање. Оно што је, без икакве сумње, било најважније приликом мог читања је то да има страшну емоцију, огољени приступ осјећањима. Било ми је драго што сам срео човјека који мари за то. Ми живимо у времену у којем је поезија ван свих токова - рекао је Неле Карајлић.

Професорица српског језика и књижевности Сандра Станић објаснила је да у овој књизи читаоци заиста имају прилику да виде ауторово одрастање кроз његову поезију.

- Давид је прву пјесму у књизи написао са 14 година. У књижевности је то битан потез. То је прилично тешко - казала је Станићева.

Којчиновић је почео да пише 2014. године. Објаснио је како је збирка настајала и зашто је тако насловљена.

- У самој збирци се налази пјесма “Од илузије до стварности”, која је веома важна и значајна пјесма. Други разлог овог назива лежи у самој илустрацији, гдје су представљене главе коња, магарца и човјека. Коњ представља илузију, магарац стварност, а човјек је неко ко је вјечито између илузије и стварности - објаснио је Којчиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана