Одржан концерт поводом отварања Конфуцијевог института

Срна
Одржан концерт поводом отварања Конфуцијевог института

Бањалука - Симфонијски оркестар Академије умјетности бањалучког Универзитета и Студенстка извођачка група са кинеског Тјенђин Универзтета технологије и образовања вечерас су у Бањалуци, поводом отварања Конфуцијевог института, одржали гала концерт.На репертаору су била дјела класичне музике и обраде тема народне музике и белканта.

Концерту, који је изазвао велико интересовање, присуствовали су потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, амбасадор Кине у БиХ Чен Бо, те делегација Тјенђина.

Конфуцијев институт отворен је данас при Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци. На Конфуцијевом институту студенти ће моћи да бесплатно похађају курсеве кинеског језика, а најбољим полазницима биће обезбијеђене посјете Кини, гдје ће имати прилику за усавршавање.

Осим тога, постоји могућност сарадње са кинеским факултетима и размјена студената, те учешће у заједничким пројектима, радовима, објављивање радова у престижним кинеским часописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана