Одржан концерт класичне музике на аеродрому Банјалука

 Одржан концерт класичне музике на аеродрому Банјалука 20.09.2018 22:59 | Срна

Бањалука - У пристанишној згради Међународног аеродрома Бањалука вечерас је одржан концерт класичне музике "Аеродром Бањалука на крилима умјетности", као допринос кандидатури града Бањалука за Европску пријестоницу културе 2024. године.

Вршилац дужности директора предузећа "Аеродроми Републике Српске" Душко Ковачевић истакао је да умјетност не припада само галеријама, музејима, него је то нешто што се може приредити и на трговима, улицама и другим мјестима.


"Из тог разлога смо одлучили да вечерас организујемо концерт озбиљне музике, како би Аеродром постао мјесто, не само одлазака и долазака људи, те састанака и растанака, него да би то постало и мјесто на којем ће се одвијати културни догађаји", рекао је Ковачевић новинарима.

Он је најавио да ово предузеће има у плану и да настави са овим и сличним активностима, те да ће у скорије вријеме бити органзоване и изложбе.

"Сигурно је да ћемо наставити сарадњу са нашим умјетницима, којима ћемо понудити мјесто да се представе", рекао је Ковачевић.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић изразио је задовољство што ово предузеће уводи новине, као што је учешће у културном животу.

"Посебно ме радују активности које се предузимају поводом почетка нискобуџетних летова, који ће знатно допринијети развоју Лакташа, као и цијеле регије. Циљ је да се Аеродром стави у пуну функцију и да буде на услузи грађанима", рекао је Карапетровић.

Музичар Марија Пилиповић, која свира флауту, рекла је да је репертоар за концерт осмишљен тадо да би свако могао да чује нешто интересантно за себе, али и да подстакне све да овакви догађаји буду традиција.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица