Održan humanitarni koncert za pomoć Milošu Božoviću

Srna
Održan humanitarni koncert za pomoć Milošu Božoviću

Istočno Sarajevo - Muzički sastav “Katera” iz Istočnog Sarajeva, koji djeluje pri Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, održao je sinoć humanitarni koncert za liječenje mladog fudbalera iz ovog grada Miloša Božovića, koji je teško povrijeđen na utakmici.

Muzički sastav “Katera” sinoć se predstavio raznovrsnim repertoarom sa spojem duhovnog i etno prizvuka, a predstavljene su i autorske pjesme, kao i spot za pjesmu “Rasti zemljo”. Sala Kulturnog centa Istočno Novo Sarajevo bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a na ulazu je bila postavljena kutija u kojoj su posjetioci mogli da ostave novac.

Osnivač muzičkog sastava “Katera” profesor crkvene muzike jerej Vidak Vujadinović zahvalio je svima koji su došli na humanitarni koncert, kako bi zajedno podržali Miloša da istraje u ovoj borbi.

“Molimo se dragom Gospodu da Miloš izdrži i prebrodi iskušenja koja su mu data”, istakao je Vujadinović.

Član muzičkog sastava “Katera” Jovana Bojanić izjavila je novinarima da su sa radom počeli prije 2,5 godina, te da su do sada, samoinicijativno, učestvovali na različitim humanitarnim koncertima.

“Saznali smo da je potrebno obezbijediti još novčanih sredstava za nastavak Miloševog liječenja i čekali smo povoljan datum da organizujemo koncert. Solidarnost i ljudska humanost postoji u svima nama, ali je nekada potrebno više reklame i najave za ovakve akcije, kao i navika da ljudi dolaze na ovakve manifestacije. Ranije smo krenuli sa najavom koncerta i zadovoljni smo odzivom”, istakla je Bojanićeva.

Ovu humanitarnu akciju gađani mogu podržati pozivom na broj 1433, koji je aktivan do 31. januara.

Miloš Božović bio je golman Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a u meču juniorskih ekipa “Slavije” i “Zvijezde” iz Gradačca u avgustu 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Božović je imao brojne hirurške intervencije, liječenje u BiH i inostranstvu, ali njegova borba tu ne prestaje.

On je sada na kućnom liječenju u porodičnom domu u Istočnom Sarajevu, a njegovo zdravstveno stanje zahtijeva stalnu njegu i pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana