Одржан хуманитарни концерт за помоћ Милошу Божовићу

Срна
Одржан хуманитарни концерт за помоћ Милошу Божовићу

Источно Сарајево - Музички састав “Катера” из Источног Сарајева, који дјелује при Храму Светог Василија Острошког, одржао је синоћ хуманитарни концерт за лијечење младог фудбалера из овог града Милоша Божовића, који је тешко повријеђен на утакмици.

Музички састав “Катера” синоћ се представио разноврсним репертоаром са спојем духовног и етно призвука, а представљене су и ауторске пјесме, као и спот за пјесму “Расти земљо”. Сала Културног цента Источно Ново Сарајево била је испуњена до посљедњег мјеста, а на улазу је била постављена кутија у којој су посјетиоци могли да оставе новац.

Оснивач музичког састава “Катера” професор црквене музике јереј Видак Вујадиновић захвалио је свима који су дошли на хуманитарни концерт, како би заједно подржали Милоша да истраје у овој борби.

“Молимо се драгом Господу да Милош издржи и преброди искушења која су му дата”, истакао је Вујадиновић.

Члан музичког састава “Катера” Јована Бојанић изјавила је новинарима да су са радом почели прије 2,5 година, те да су до сада, самоиницијативно, учествовали на различитим хуманитарним концертима.

“Сазнали смо да је потребно обезбиједити још новчаних средстава за наставак Милошевог лијечења и чекали смо повољан датум да организујемо концерт. Солидарност и људска хуманост постоји у свима нама, али је некада потребно више рекламе и најаве за овакве акције, као и навика да људи долазе на овакве манифестације. Раније смо кренули са најавом концерта и задовољни смо одзивом”, истакла је Бојанићева.

Ову хуманитарну акцију гађани могу подржати позивом на број 1433, који је активан до 31. јануара.

Милош Божовић био је голман Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева, а у мечу јуниорских екипа “Славије” и “Звијезде” из Градачца у августу 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је имао бројне хируршке интервенције, лијечење у БиХ и иностранству, али његова борба ту не престаје.

Он је сада на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана