Наташа Перић о улози у представи Наши дани: Способност да се пропитујемо улива наду

Александра Глишић
Наташа Перић о улози у представи Наши дани: Способност да се пропитујемо улива наду

Бањалука - Не волим да чујем како су неког "покварили људи" или одређене животне околности. Оне нас, дакако, мијењају, али... Способност да се још пропитујемо улива наду, у супротном тонемо у безнађе.

Овим ријечима глумица Наташа Перић почиње приче о новој представи Народног позоришта Републике Српске "Наши дани" коју је према тексту Жељка Стјепановића режирао Југ Радивојевић.

Свечана премијера биће одржана сутра у 20 часова на великој сцени националног театра Српске, а у богатој лепези ликова Перићева је пронашла своје мјесто.   

- Жељко Стјепановић ни мало наивно, још мање случајно, не поставља све своје ликове овдје и сада. Окружени смо причама како живимо у лошем или погрешном систему, како се долази до посла, како нам млади и школовани људи одлазе из државе - каже Перићева.

Она у "Нашим данима" тумачи лик незапослене и самохране мајке, студента генерације на Филолошком факултету.

- Приче о одласку људи у иностранство су постале уобичајена тема и млађих и старијих. Ту су и сви ти силни наслови из новина које читамо уз јутарњу кафу. Ријетко који бунт одјекне. Ништа се не мијења годинама. Оно што лично мене провоцира је како сачувати оне истински добре вриједности -истиче Перићева. 

У најави представе могло се чути како су "Наши дани" на неки начин савремени Нушић, а Стјепановић се дефинитивно бавио различитим карактерима.

- Поставља се питање како сачувати себе, а не бити себичан и покварен, а при том не бити ни наиван ни глуп? Како да одгајамо данас своју дјецу када смо и ми сами у једном свеопштем хаосу? Плашим се ових питања. Плашим се јер се множе, а често немам одговор на многа - рекла је Перићева са којом у представи игра и њен син Никола Коља Ерцег.

- Пошто се Коља први пут појављује на сцени нисам сигурна ко је од нас двоје узбуђенији, али знам да ја већ имам двоструку трему. Свакако да осјећам већу дозу одговорности.  Драго ми је што је имао прилику да осјети како функционише позориште са свим његовим сјајем, па и блатом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана