Najljepšu pjesmu o vodama napisala Olivera Sinđelić

Danko Kuzmanović
Najljepšu pjesmu o vodama napisala Olivera Sinđelić

Derventa - Pjesma “Jezero senki” autora Olivere Sinđelić iz Bogatića iz Srbije izabrana je kao najljepša na nagradnom konkursu posvećenom ljepotama voda, koji je raspisao Srpski književni klub “Vihor” iz Dervente.

Iz kluba je saopšteno da je Boro Petković iz Dervente pobjednik u kategoriji izbora pjesme na temu “Ukrinski vodeni cvijet”, sa pjesmom pod nazivom “Za koga cvjetaš leptiru”.

U kategoriji “Šaljiva pjesma” pobjednik je Gvozden Nešković iz Dervente sa pjesmom “Ribar Toma peca soma”.

Na nagradni konkurs stigla su 72 rada autora sa prostora Republike Srpske, FBiH, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Zvanično proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada biće obavljeno 5. avgusta u Centru za kulturu Derventa, kada će biti održani međunarodni 17. ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2018”.

Žiri za izbor najboljih pjesama činili su predsjednik Slaven Šmulja i članovi Daliborka Malešević i Sanela Stanković, koji su pohvalili još nekoliko radova.

Iz kluba dodaju da je u toku priprema zajedničkog zbornika u kojem će se naći objavljene pjesme koje su proglašene najboljima, ali i pjesme svih učesnika konkursa, te članova “Vihora”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana