Најбоље свјетске фотографије у Бањалуци

М. М.
Најбоље свјетске фотографије у Бањалуци

Бањалука - Фотографије међународне изложбе “Салон фотографије - Бањалука 2018” и “Фото БиХ 2018” представљене су током викенда у великом изложбеном салону Банског двора Културног центра. Изложба обухвата свјетске фотографије, које су изабране од радова пристиглих из 48 држава.

Предсједник Универзитетског фото-кино клуба Бањалука Милорад Кашћелан објаснио је да изабране фотографије представљају заиста најбоље од скоро три хиљаде пристиглих фотографија.

- И ове године паралелно се приказују двије поставке - “Салон фотографије” већ традиционално, а трећу годину паралелно иде изложба БиХ фотографије. Ова и неке сличне манифестације се овдје одржавају већ неких двадесетак година - рекао је Кашћелан.

Предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Озрен Божановић навео је да бањалучки фото-кино клуб већ деценијама приређује изложбе које су квалитетом на свјетском нивоу, те да је важно сачувати такав континуитет.

- Овај салон привуче најбољи дио свјетских фотографа, који се се овдје представе. Увијек су салони фотографије у Бањалуци имали квалификован жири, који зна да изабере оно што је најбоље - казао је Божановић.

На овогодишњем салону, као и сваке године, додијељене су медаље и признања за најбоље фотографије, које су присутним ауторима лично уручене.

Изложба је отворена до 15. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана