Млади словеначки глумци у Бијељини одиграли представу Путници

Срна
Млади словеначки глумци у Бијељини одиграли представу Путници

Бијељина - У Центру за културу "Семберија" у Бијељини вечерас су представу "Путници" одиграли млади глумци из Љубљане, који у овом граду гостују захваљујући сарадњи са Драмским клубом Гимназије "Филип Вишњић".

"Позиву бијељинских гимназијалаца одазвао се клуб жПозитивж који постоји у оквиру Ђачког дома жИван Цанкарж у Љубљани", рекла је новинарима професор српског језика и књижевности у бијељинској Гимназији "Филип Вишњић" Валентина Видаковић.


Она је навела да је сарадња ова два драмска клуба почела на "Јувентафесту" у Сарајеву 2016. године на коме је представа "Вирус" у извођењу бијељинских гимназијалаца привукла пажњу продуцента Драге Пинтарича, који их је позвао да гостују у Љубљани.

Након гостовања Драмског клуба Гимназије "Филип Вишњић" у Љубљани прошле године и дружења на такмичењу на Фестивалу "Стејџ" у Румунији, бијељински гимназијалци су домаћини вршњацима из Љубљане, који ће у Бијељини провести два дана.

Представа "Путници", која је вечерас привукла бројну публику, ауторско је дјело више педагога и умјетника који раде са ученицима, изузетно је модерна, спој је физичког театра, глуме и музике, а богата је врло упечатљивим сценским и техничким рјешењима./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана