Милан Трнинић: Желио сам да будем пилот

Александра Рајковић
Милан Трнинић: Желио сам да будем пилот

БAЊA ЛУКA - Глума ми је још од малих ногу била интересантна. Као мали дјечак желио сам да будем пилот.

Годинама сам одустао од тога, али сам схватио да ћу као глумац увијек моћи да глумим пилота. Дјелимично сам и због тога уписао глуму - рекао је за "Глас Српске" Милан Трнинић, студент бањолучке Aкадемије умјетности, којег је телевизијска публика упознала преко лика Драгана у серији "То топло љето" Милана Караyића.

Ових дана Трнинић је добио улогу у новој представи Народног позоришта. Тако је постао домар у "Разреду", чија се премијера очекује крајем фебруара на сцени "Петар Кочић".   

- Тема из представе "Разред" је јако блиска данашњим запосленим људима, који раде све само да би се домогли успјеха. Интересантно је да у нашем времену има много семинара, на које људи иду и покушавају да нешто науче, а људи који држе те семинаре "продају маглу". Међутим, људи ту "маглу" добро плаћају - каже Трнинић.

Он додаје да је у овој представи пронашао много детаља из свакодневног живота, гдје је људима много важнија форма него садржај, чиме се и бави ова представа.

- Глумим домара, уз којег се неминовно намеће питање зашто се он баш тиме бави. Морамо да се запитамо какав је он човјек кад није успио да буде један од људи који држе семинаре и ко су, заправо, домари нашег времена? "Разред" има седам ликова који су тотално различити. Сваки човјек који дође на представу дефинитивно ће да препозна себе у неком дијелу овог комада - сматра Милан Трнинић.

- "То топло љето"  

- Серија "То топло љето" је била јако интересантно искуство за све људе који тек улазе у овај посао. Све што смо научили на снимању ове серије је било корисно и потребно, јер нисмо имали прилику да се са тим сусретнемо на Aкадемији умјетности - каже Милан Трнинић.                                         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана