Mašta i osjećanja Bojana Vidovića u Muzeju Stare Hercegovine u Foči

Mašta i osjećanja Bojana Vidovića u Muzeju Stare Hercegovine u Foči 07.09.2018 14:35 | Srna

Foča - U Muzeju Stare Hercegovine u Foči otvorena je izložba slika i crteža “Vizija” Bojana Vidovića, neobična po platnima velikog formata na kojima dominiraju motivi apstraktne figuracije kojima autor izražava strasti i misli. Vidović, koji je završio grafički dizajn na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, svoja djela je izlagao u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Kanadi, a sada je svoje stvaralaštvo prvi put predstavio sugrađanima.

On je rekao da su slike nastale projekcijom mašte i osjećanja, te želje da mali rad prikaže na velikom platnu.

- Kao što pismo služi da formira naše riječi i izrazi naše misli, tako i oblici ljudskog tijela služe da izraze različite strasti duše i ono što se događa u umu - navodi Vidović.
On je napomenuo da u njegovom koloritu posebno mjesto zauzima narandžasta boja.

- To je boja posebne energije, koja ujedno može da bude i pozitivna i negativna, i dobra i loša, jedina boja koja može da ima dvije strane - istakao je Vidović i dodao da pretvaranje vizije u sliku nekad traje po dvije ili tri godine, a nekad jednu noć.

On je podsjetio da je u Kanadi imao više grupnih i samostalnih izložbi, te da je svuda isti odnos prema umjetnosti, samo su drugačije kulture i stilovi.

Izložba “Vizija” biće otvorena do 20. septembra.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica