„Mali kompozitor“ donosi 15 novih pjesama

„Mali kompozitor“ donosi 15 novih pjesama 20.11.2017 08:00 | A. G.

Banjaluka - Festival dječijeg muzičkog stvaralaštva „Mali kompozitor - Banjaluka 2017“ biće održan u ponedjeljak u 17.45 časova na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Riječ je o dječijem muzičkom festivalu jedinstvene koncepcije i jedini je ove vrste u Republici Srpskoj i BiH.

Kao jedinstvena kulturno-obrazovna manifestacija koja je posebno značajna sa aspekta vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine, festival „Mali kompozitor“ već godinama omogućava aktivno učešće djece u svakoj njegovoj sferi - djeca su kompozitori, tekstopisci, izvođači, voditelji i jedini žiri na festivalu.

U centralnoj festivalskoj večeri biće izvedeno 15 kompozicija, a najbolje od njih će izabrati četvoročlani dječiji žiri. Kao i prethodnih godina, organizator je obezbijedio i mogućnost telefonskog glasanja, tako da će glasovi publike predstavljati petog člana žirija tokom izbora tri najbolje festivalske kompozicije.

- U proteklih jedanaest godina festival „Mali kompozitor“ je prepoznao više od dvije stotine talentovane djece iz čitave BiH, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim muzičkim pedagozima regiona. Osnovni cilj festivala je afirmacija samostalnog dječijeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad - kazao je direktor festivala Mladen Matović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica